top of page

#RidetoChangeDiabetes: Όσα είδα και έκανα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη!

Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) κλείνει φέτος τα 30 χρόνια ενεργού επιστημονικής παρουσίας στη χώρα με τη διοργάνωση του 30ου επετειακού Πανελλήνιου Συνεδρίου ημεδαπούς και διεθνούς συμμετοχής. Η τελευταία μέρα του συνεδρίου, που έλαβε χώρα από τις 16 έως και τις 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ήταν αφιερωμένη στο κοινό, μία ημερίδα με δύο επιμέρους εκδηλώσεις ιδιαίτερης σημασίας. Εγώ βρέθηκα στο συνεδριακό χώρο και παρακολούθησα "ιδίοις όμμασι" τα όσα συνέβησαν εκεί!


Η επίσημη πρόσκληση της ημερίδας.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας ήταν μία ανοιχτή συζήτηση με δύο πρόσωπα - εμπνευστές για πολλά άτομα που ζούνε με τον διαβήτη στο πλευρό τους. Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου, τριαθλητής και ο Νίκος Λαμπρούλης, δρομέας, μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες, τη σχέση ζωής τους με τον αθλητισμό αλλά και τον διαβήτη, δίνοντας δυναμικά το μήνυμα ότι άθληση και διαβήτης πάνε μαζί και επιβάλλεται να πηγαίνουν μαζί! Τόνισαν από κοινού ότι η ανάγκη ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητα ειδικά των μικρών παιδιών αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την ευκολότερη διαχείριση του διαβήτη τους, αλλά και την προσωπική τους ευεξία. Ο αθλητισμός άλλωστε μόνο θετικά μπορεί να μας επηρεάσει, ανεξάρτητα από το αν έχουμε ή όχι διαβήτη. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τους δύο ομιλητές. Μπορείτε να δείτε τι ρώτησα στα παιδιά εδώ. (30:45 και εξής).


Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε η εκδήλωση "Ποδήλατο για τον Διαβήτη" σε όλο το πέρας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία το ξενοδοχείο "Makedonia Palace", πήραμε τα ποδήλατά μας (οι άλλοι, εγώ το πατίνι μου), διασχίσαμε την παραλιακή οδό έως το Μέγαρο Μουσικής, ξανά πίσω ως τον Λευκό Πύργο και επιστρέψαμε κατόπιν μπροστά στο ξενοδοχείο. Λάβαμε μετάλια και αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή, ενώ οι Αλέξανδρος και Νίκος έλαβαν τιμητική διάκριση εκ μέρους του προέδρου της Δ.Ε.Β.Ε. Τ. Διδάγγελου για τη συμμετοχή τους με το μήνυμα "Κάνουμε Ποδήλατο για να Αλλάξουμε τον Διαβήτη". Η ποδηλατοδρομία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) και από μία πρόχειρη εκτίμηση, μπορώ να σας πω ότι είμασταν συνολικά πάνω από 400 ποδήλατα!


Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, καλά οργανωμένη, πέρασα όμορφα, γνώρισα νέους φίλους, συνάντησα αγαπημένους παλιούς και προσέθεσα ένα ακόμη μετάλλιο στη μικρή μου συλλογή!

Παρακάτω, σας παραθέτω μερικές από τις λήψεις που έπιασε και ο δικός μου φακός:




Πηγή Φωτογραφιών: livemedia.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή ολόκληρου του παρόντος κειμένου, όπως και για τροποποιήσεις, προσθήκες ή λοιπές παρεμβάσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το sweetstoriesGR: The T1D Forum. Απαγορεύεται ρητώς οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια χωρίς την συναίνεση του δημιουργού.

 


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page